Blog

Zondag 07-07-2013


Wij feliciteren Yula Farah v/h Haskerhus (Kwiebus) en Zijn Bor v. Deerne Dartel van harte met de geboorte van hun mooie pups!

Hiep Hoera, beschuit met muisjes! Gisteren heeft Kwiebus maar liefst 9 puppies ter wereld gebracht, 3 reutjes en 6 teefjes. Hoe geweldig is dit nieuws!!? Gistermorgen wisten we dat de puppies niet lang meer op zich zouden wachten. Wij dachten laat in de avond of in de nacht.

In elk geval op tijd Marijke Neef uit Groningen gebeld. Zij wilde heel graag een keer een bevalling meemaken en zo kon ze ook mooi haar eigen pup geboren zien worden. Dat is natuurlijk ook bijzonder. 

Kwiebus werd steeds onrustiger naarmate de tijd vorderde en zocht steeds vaker de werpkist op. Gelukkig, dat wat vorig jaar wel anders. Toen vond ze de bank wel heerlijk om te gaan bevallen. Maar kennelijk weet ze nu waar de werpkist voor dient.

Ondertussen ook nog afwachten of Freek nog mee zou kunnen lopen met de jaarlijkse 'Wiezo' loop in Wierden. Dit keer gesponsord door www.bandwerk.nl . Altijd leuk natuurlijk maar helaas zagen we toch al snel in dat Freek de loop wel kon vergeten. Jammer, misschien volgend jaar weer. 

Marijke was amper binnen toen Kwiebus, om 16:35 uur, plotseling staandebeens haar eerste pup wierp! Marijke was diegene die het zag. Jawel een jongen van 319 gram. Hij draagt straks op papier de naam: Asterix. Tja, ons eerste nest als kennel dus beginnen met een A! Asterix is het hondje met het groene strikje! Asterix met zijn mooie rooie neusje. Ons clowntje, mijn pipo'tje!

Pecies een half uur later kwam Arnaq op de wereld. Een mooie meid van 288 gram, Arnaq draagt het rode strikje!

Kwiebus is dol op meisjes dus weer een meid om 17:20 uur! Aloha had een gewicht van 382 gram en draagt het rood/witte strikje!

Stoere Argos, een mooi reutje, kwam om 18:05 uur om het hoekje kijken. Maar liefst 337 gram! Argos kun je herkennen aan het gele strikje!

Alsof het zo moest zijn gaf Kwiebus ons alle tijd om even samen te eten. Heerlijk met ons bord op schoot: Gebakken aardappeltjes, Griekse salade en kakelverse kabeljauw rechtstreeks uit het noordelijkste puntje van Noorwegen. Culinair zeer hoogstaand :-) ! Gelukkig hadden we na het eten alle drie onze vingers nog!!!

Amai, Amai zeggen ze in België! Om 19:25 uur werd Amai geboren. Een mooi klein dametje van 298 gram. Zie je een oranje strikje op de foto's voorbij komen dan is dat Amai!

Rond 20:10 uur vond Ami het welletjes en rook de buitenwereld. Het was maar even ze lag in de armen van onze persoonljke verloskundig Marijke Neef. Vakbekwaam maakte ze de nieuwe wereldburger schoon, hielp Freek met het navelstrengetje en woog Ami zorgvuldig. Ami, kameraad, vriend voor het leven, is het reutje met het blauwe strikje.

Ondertussen maar wachten, koffie leuten, buiten zitten en druk appen met mensen die van alle kanten meeleefden. Eindelijk kwam om 21:20 uur een mooi teefje tevoorschijn. Haar noemen we Alessi, ze woog 310 gram. Beste een flinke dame dus. Zij heeft een zwart strikje om haar nekje.

Zou er nog één komen? Afwachten maar ....En ja hoor. Nummer 8 kondigd zich aan om precies 24:00 uur.  Dit keer weer een zusje, Aaike. Een stevige tante van 356 gram. Zie je een hondje zonder strikje langswandelen op de site dan is dat Aaike. 

Nou dat waren ze dan wel zo'n beetje. Acht puppies waren er te zien op de echo. Ach nou ja, meer zullen er wel niet komen. Het is mooi geweest dachten wij. Nog wat nakletsen, verzorgen, opruimen en dan maar slapen. Freek zou beneden bij Kwiebus blijven. Marijke en Jet gingen gewoon lekker naar bed. Toen wij vanmorgen onze ogen openden en naar de werpkist liepen lagen er 9 puppies heerlijk te slapen. Toch nog een mooie meid erbij! Haar gaven we de naam Alice, vernoemd naar 't vrouwtje! Alice woog 317 gram en draagt een wit strikje. 

Wat een mooie zaterdagmiddag, avond, nacht. Met ons drieeen hebben we genoten van dit ontzettende grote wonder. Alle pups zijn door de dierenarts gezond verklaard. Kwiebus heeft ongelofelijk goed haar best gedaan. Petje af, Kwiebus.

Lieve Marijke, wij bedanken je voor je al je hulp. Freek was de arts,  jij de verloskundige en ik het 'meisje van de catering!!'

Vandaag aan het eind van de middag was in dit huis alles in diepe rust.

Puppies kijken deel 1 Klik hier.

Puppies kijken deel 2 Klik hier

Blijf ons volgen want de blogs en foto's komen er weer aan!

 


Vorige bericht: Donderdag 04-07-2013
Volgende bericht: Zaterdag 13-07-2013Klik hier voor het nieuwsarchief