Schapendoes

Een schapendoes is een levenslustige, speelse, oplettende, zeer vrolijke hond en is dol op wandelingen, hele lange wandelingen. Weer of geen weer, het is altijd schapendoezenweer. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zijn/ haar baas ook dol is op heerlijke lange wandelingen, minstens 1 lange wandeling van een uur, per dag. Rossen over de heide en sjezen door de bossen, om vervolgens het halve bos mee te nemen naar  huis, is voor een schapendoes de 'lust van het leven"!

Een schapendoes is een eigenzinnige maar ook een ongelofelijke soepele hond, de combinatie leveren dan ook lachwekkende momenten op.

Een schapendoes is van nature geen dominante hond maar als ze hem/ haar pijn doen, bijt ook deze hond, net als iedere andere hond, van zich af. Een schapendoes laat zich niet 'op de kop' zitten!

Wanneer er kinderen in de buurt zijn, kwispelt de staart er wat op los! kinderen zijn speels en leuk, kinderen zijn dan ook direct de allergrootste vriendjes. Maar ook volwassen mensen maken een schapendoes blj. Kortom, een allemansvriend!

Een schapendoes kan eigenwijs en vooral doof, Oost Indisch doof wel te verstaan, maar... geef een schapendoes geen opvoeding met harde hand! Ga er op een spelende manier mee om, dan boek je een veel beter resultaat!

Onze ervaring dat een schapendoes het heerlijk vindt om 'onderuit' te liggen, vooral om ergens tegenaan te liggen! Spelen met een balletje, een trekspelletje, behendigheid en nog zoveel meer maken een schapendoes blij en onvermoeibaar.Een schapendoes blijft dan ook tot op late leeftijd actief. De prachtige donkere ogen zullen je hart doen laten smelten! Wie een schapendoes in huis haalt, haalt een zonnetje in huis!!