Blog

Hoera, de pups zijn er!


Eindelijk, de pups zijn er. Vrijdag 30 april zijn ze geboren, na een moeizame worp van Pip.

De eerste verschijnselen dat Pip zou gaan werpen begonnen donderdag 29 april, rond 10:00 uur. Nou ja, dan ga je toch denken dat op die dag de pups geboren gaan worden. Maar niets was minder waar.

Met een klein beetje hulp van Freek werd om 00:26 uur werd het eerste reutje geboren, 428 gram. Een lange weg voor deze dappere jongeman. We hebben hem daarom ook 'Dapper' genoemd. Om Dapper te kunnen herkennen op de foto's en filmpjes, hebben we hem een blauw bandje omgedaan. 

Eigenlijk kwam niet lang daarna, om 01:01 uur, het tweede reutje ter wereld. Een prachtige pup, 331 gram. We gaven hem de passende naam 'Doerak'! Doerak is de pup zonder bandje.

Om 02:30 uur werd Dame geboren. Een mooi teefje van 365 gram. Zat wel een wat langere tijd tussen, maar gelukkig alles goed. Dame draagt een roze bandje. 

Pip had het moeilijk, was onrustig,wilde steeds naar buiten, dan weer naar binnen....werpkist in en uit. Uiteindelijk weer naar buiten. Uiteindelijk werd, om 04:30 uur, een derde reutje levenloos geboren. 

Aanvankelijk leek het erop dat Pip rustig werd en er geen pups meer zouden komen. Alles opruimd. Marjolein Flobbe was de hele nacht bij ons ter ondersteunig en gezelschap, ook zij vertrok rond 05:30 uur richting huis. Freek is op de bank gaan liggen, in de buurt van Pip. 

Pip bleef onrustig, kreeg uiteindelijk weer contracties. Toch maar de dierenarts gebeld. Er bleek nog een pup te zitten. Na een injectie en hulp van de dierenarts werd om 11:00 uur weer een teefje geboren. Ook deze pup bleek levenloos. 

Het was een hele lange nacht. Natuurlijk moesten we even slikken na de geboorte van twee levenloze pups, maar we genieten nu volop van Pip en haar 3-tal.

Zie hier de foto's!

Freek en Jet